Egg mountain, Choteau, Montana

Egg Mountain i nordvästra Montana är döpt efter de lämningar av ägg och bon som upptäcktes i slutet av 1970-talet. John ”Jack” Horner blev därmed den förste som kunde visa att en dinosaurieart tog hand om sina ungar efter födseln. Arten döptes därför till Maiasaura.

Geologiskt är Egg Mountain en del av Two Medicine Formation, som bildades när erosionsmaterial från de nybildade Klippiga bergen deponerades över det befintliga landskapet under sen kritaperiod, 83-70 miljoner år sedan.

Varför skriver jag nu det här? Jo, därför att det är där jag kommer att tillbringa min sommarsemester! Under hela juni månad åker jag som volontär i Museum of the Rockies grävarlag till Egg Mountain. Sex dagar vi veckan, från tidig morgon till sen eftermiddag (det är ingen lyxsemester precis) ska vi gräva efter bon, ägg och skelett av Maiasaura och kanske även andra arter som Troodon.

Att det blir en fantastisk upplevelse vad som än händer, är givet. Trots de spartanska villkoren i fältlägret under veckorna så kommer jag försöka uppdatera bloggen med bilder på naturen och utgrävningarna.

Närmaste stad är Choteau, som inte direkt är någon metropol.

Annonser

One Response to Egg mountain, Choteau, Montana

  1. Pingback: I Great Falls, Montana « A little Voice of Reason

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: