Läsvärt om Bjästa-tragedin

Två kommentarer är det klokaste jag läst om det hårresande efterspelet till våldtäkterna i Bjästa. Mårten Schultz skriver om Lex Bjästa i Aftonbladet. Med en liten förändring av den anmälningsplikt som föreslås i den nya skollagen, skapas större chans att liknande situationer inte uppstår på nytt.

Johanna Sjödin resonerar på ett otroligt insiktsfullt sätt om nätets möjligheter och om ansvar och om att det hårda debattklimat som många gånger finns, med udden riktad mot feminism och feminister, är en del av det övergripande problemet: ”I en tid då kvinnor från antifeministiskt, kvinnofientligt och våldtäktsbagatelliserande håll framställs som ett kollektiv av pengakåta individer som anmäler våldtäkt för att det regnar glömmer många vikten av den sociala upprättelsen.”

”Näthatarna” är nu inte det enda problemet, utan också att det även på nätet är gott om människor som är beredda att låna ut sitt hat frikostigt och utan ett uns av eftertanke. Men nätet rymmer både möjligheten till medmänsklighet och eftertanke. Dessa två artiklar är bra exempel.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: