Varför detta militärförakt?

Hur många gånger ska det upprepas att Jan Björklund varit militär? Det är -tydligen- helt legitimt för vänstern att alltid hamra in hans tidigare karriär genom att oupphörligen kalla honom för ”major Björklund”.

Han är inte längre aktiv militär. I regel brukar vi inte använda avlagda yrkesbeteckningar som titel – annat än för att betona något som i regel handlar om förakt, någons bristande utbildningsbakgrund, eller liknande. Eller minnas gamla fadäser, att betona att Maj-Inger Klingvall var sekreterare åt ett kommunalråd och inte kommunalråd som hon vid ett tillfälle angav.

Jag tror det dels handlar om att militär är ett suspekt yrke ur en typiskt stereotyp ”vänstersynpunkt”. Dels att Björklunds huvudsakliga angrepp, att rensa ut flummpedagogiken, är ett skott som tog där det känns.

Men när var och vart annat inlägg i skoldebatten inleds med ett ad hominem-angrepp på skolministern, känns det trist. Å andra sidan kan man ju konstatera att sedan Socialdemokraterna börjat triangulera Folkpartiets skolpolitik, så återstår snart inte annat att kritisera för den partitrogne (s)koldebattören…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: