Varning för döden!!

I montern bredvid på Folkpartiets riksmöte står nån slags kampanj mot tobak. Det är diverse organisationer och myndigheter som står bakom, svårt att se vilka på de amatörmässigt ihopkokade flygbladen som ligger på bordet.

Men en hel del av argumentationen bär omisskännligen prägel av de huvudlösa överdrifter som sådana kampanjer brukar bestå av.  Den här gången står det på framsidan, i demonstrativa röda bokstäver: ”SKYLTA INTE MED DÖDSMEDEL I LIVSMEDELSBUTIKER!

Jaha. Livet är farligt. Man kan dö av många saker.

Men värst av allt är bilden som hör till. Två menlösa ungdomar står framför cigaretthyllan i en generisk butik, med en pratbubbla som säger ”Vem vill att vi ska börja röka eller snusa?”.

Ja, för själva vill de nog ingenting. De framställs som fullständigt viljelösa kärl, utsatta för att fyllas av ”dödsmedelsindustrins” propaganda.

Vilken människosyn ligger bakom sådana här kampanjer? Nog för att myndigheternas olika uppdrag att påverka den allmänna opinionen formligen exploderat det senaste decenniet, men för den skull behöver de inte framställa människor som viljelösa mähän.

Jag kramar en snus i protest!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: